Галилейското езеро най-накрая е отново пълно

03.Март.2021
Галилейското езеро най-накрая е отново пълно

След почти 30 години, през които свиващото се езеро се оттегляше все по-далеч от брега, то сега прелива от бреговете си.

Галилейско море прелива от бреговете си. Това не е евфемизъм, а факт. Рахел Поетът описа палмово дърво, чиито корени „бродят във водите на Кинерет“ - еврейското име за езерото и точно това се случва всъщност след почти 30 години, в което свиващото се езеро се оттегляше все по-далеч от дърветата на брега.

Това е прекрасна гледка. Сърцето ви се изпълва, когато го видите.

И все пак разхождайки се по брега през изминалата 2020 г.,  в средата на празничната седмица на Пасхата, не се виждаше душа. Сега обаче картинката е различна. Постепенно езерото започва да се посещава от туристи.

Езерото е красиво и водните птици изглежда  все още се радват на тишината

Идан Грийнбаум, председател на Регионалния съвет на долината на Йордан, който също оглавява Kinneret Urban Union, изразява смесени емоции. „Пълното езеро е благословия. Гледката сега е толкова красива “, казва той. Дори качеството на водата се е подобрило: приливът на валежи понижава солеността на езерото, казва той. Що се отнася до туристите, той е уверен, че ще дойдат да видят пълното езеро възможно най-скоро.

„Сега плажовете се връщат там, където би трябвало да бъдат“, казва Грийнбаум. „Спасителната станция е там, където трябва да бъде. Нещата изглеждат подредени и логични. " Например на плажа Ginnosar, когато нивото на водата намаляваше, лодките не можеха да стигнат до пристанището, което трябваше да бъде удължено. „Този ​​проблем вече е решен по естествен път; отново сме на мястото си и очевидно има голяма радост в това - продължи той.

Така, че Галилейското езеро Ви очаква. Вижте как може да го посетите - https://bit.ly/3b9URkD
Всички новини

Новини

Събарят последните два етажа на хотел в Атина, Гърция

17 Ноември 2023 г.

Изненадващо развитие добави сложност към случая с хотел Coco-Mat в района на Акропола. Експертният съвет (СЕ) взе неочаквано решение да възложи отговорността за събарянето на последните два етажа о...

Гърция отваря от 15 Май 2021 г. Вижте при какви условия.

10 Март 2021 г.

Според изявление на Министъра на туризма на Гърция страната е готова да посрещне туристи от 15.05.2021 г. В изявление от 08.03.2021 г. Харис Теохарис - министър на туризма на Гърция изясни при как...

ТЪРСЕНЕ
ОБАДИ СЕ И РЕЗЕРВИРАЙ