Галилейското езеро най-накрая е отново пълно

03.Март.2021
Галилейското езеро най-накрая е отново пълно

След почти 30 години, през които свиващото се езеро се оттегляше все по-далеч от брега, то сега прелива от бреговете си.

Галилейско море прелива от бреговете си. Това не е евфемизъм, а факт. Рахел Поетът описа палмово дърво, чиито корени „бродят във водите на Кинерет“ - еврейското име за езерото и точно това се случва всъщност след почти 30 години, в което свиващото се езеро се оттегляше все по-далеч от дърветата на брега.

Това е прекрасна гледка. Сърцето ви се изпълва, когато го видите.

И все пак разхождайки се по брега през изминалата 2020 г.,  в средата на празничната седмица на Пасхата, не се виждаше душа. Сега обаче картинката е различна. Постепенно езерото започва да се посещава от туристи.

Езерото е красиво и водните птици изглежда  все още се радват на тишината

Идан Грийнбаум, председател на Регионалния съвет на долината на Йордан, който също оглавява Kinneret Urban Union, изразява смесени емоции. „Пълното езеро е благословия. Гледката сега е толкова красива “, казва той. Дори качеството на водата се е подобрило: приливът на валежи понижава солеността на езерото, казва той. Що се отнася до туристите, той е уверен, че ще дойдат да видят пълното езеро възможно най-скоро.

„Сега плажовете се връщат там, където би трябвало да бъдат“, казва Грийнбаум. „Спасителната станция е там, където трябва да бъде. Нещата изглеждат подредени и логични. " Например на плажа Ginnosar, когато нивото на водата намаляваше, лодките не можеха да стигнат до пристанището, което трябваше да бъде удължено. „Този ​​проблем вече е решен по естествен път; отново сме на мястото си и очевидно има голяма радост в това - продължи той.

Така, че Галилейското езеро Ви очаква. Вижте как може да го посетите - https://bit.ly/3b9URkD
Всички новини

Новини

Гърция отваря от 15 Май 2021 г. Вижте при какви условия.

10 Март 2021 г.

Според изявление на Министъра на туризма на Гърция страната е готова да посрещне туристи от 15.05.2021 г. В изявление от 08.03.2021 г. Харис Теохарис - министър на туризма на Гърция изясни при как...

Галилейското езеро най-накрая е отново пълно

03 Март 2021 г.

След почти 30 години, през които свиващото се езеро се оттегляше все по-далеч от брега, то сега прелива от бреговете си. Галилейско море прелива от бреговете си. Това не е евфемизъм, а факт. Рахел...

ТЪРСЕНЕ
ОБАДИ СЕ И РЕЗЕРВИРАЙ