гр. Пловдив,бул. Константин Величков 2
офис сграда - РИЛОН ЦЕНТЪР, вх. А, ет. 1
Тел.: +359 700 800 73 Viber: +359 885 161260
ales@amigostravel.eu, www.amigostravel.eu

Йордания – Почивка в Акаба от София

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Вид транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:

Цена от:

0 лв.
Дата Цена Запитване

Ден 1 - София - Акаба

Отпътуване от летище София терминал 2 в 16:35 часа с директен полет на “Ryan air”. Пристигане на летището в Акаба в 19:30 часа. Траснфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 - Акаба - Петра - Акаба

Закуска. Свободно време в Акаба за плаж и почивка или по желание: Целодневна екскурзия с местен екскурзовод на английски език до Петра. Право в сърцето на розово-червената „Долина на Мойсей” сред отвесни скали и тесни коридори се намира Петра. Едно от Седемте чудеса на света избрано през 2007 година, с гласове от над 100 милиона души в цял свят. От гръцки името означава "камък", но местните наричат Петра "Градът на тайните", той е построен от набатейците, създали цивилизация насред кръстопътя на Древния Изток. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 - Акаба - Вади Рум - Акаба

Закуска. Свободно време в Акаба за плаж и почивка или по желание: Екскурзия до пустинята Вади Рум. Пустинята е вълшебно място и красотата й е поразителна. Тя е разположена на площ от 720 квадратни километра в защитена зона в южната част на Йордания, а пръснатите край нея планини са очарователен декор използван дори и за някой известни филмови продукции. Всички посетители са пленени от високите планини от пясъчник, които достигат до 1 500 метра височина. Каньоните, които прорязват пътя си през тези планини, създават пътеки за желаещите да обиколят мястото пеша, на гърба на камила или пък с джип. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 - Акаба

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощука.

Ден 5 - Акаба - София

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време в Акаба. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 20:05 ч. с полет на авиокомпания „Ryanair”. Пристигане на летище София (терминал 2) в 23:10 ч.


Условия:

Минимален брой участници: 15


Условия за записване
- Депозит при резервация в размер на 300 лева на турист; - Втори депозит в размер на 600 лева на турист до 45 дни преди заминаване; - Доплащне до 100 % - 30 дни преди датата на отпътуване. Условия за анулация: В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от Туриста, Туроператорът възстановява платената сума за туристическите услуги, като удържа стойността на издадения на Туриста самолетен билет, ако има такъв, и допълнително следните неустойки: - От деня, следващ деня на подписване на договора, до 45 календарни дни преди датата на тръгване – такса в размер на заплатения депозит; - При отказ от пътуване на Туриста от 44 до 30 дни преди началната дата на изпълнение на туристическите услуги – неустойка в размер на първите две плащания. - При отказ от пътуване на Туриста от 29 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги, неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Допълнителни условия:
Цената на пътуването е калкулирана при стойност на самолетния билет 150 евро с включени летищни такси към 01.07.2022 г. При промяна в цената на самолетния билет, агенцията си запазва правото да промени цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е определена при следния валутен курс: 1 USD = 1,75 лв. При промяна на валутния курс с над 6 %, агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
В цената са калкулирани летищни такси в размер, при увеличение им от страна на авиокомпанията е възможно туроператора на пътуването да увеличи стойността на пътуването.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

 
  Допълнителни Турове  Минимум туристи   Цена 
Целодневна екскурзия до Петра с екскурзовод на английски език и включени входни такси и трансфери. 15 420.00 BGN
Екскурзия до Вади Рум с водач, включено Джип сафари - 2 часа, трансфери и входни такси. 15 230.00 BGN
Доплащане за 10 кг. ръчен багаж (на посока). 1 65.00 BGN
Доплащане за 20 кг. чекиран багаж (на посока). 1 90.00 BGN

 

Препоръчваме сключване на застраховка „Отмяна на пътуване и съкръщаване на пътуване с опция за удължаване на пътуване и специални условия „Ковид – 19”, която защитава заплатената от Вас сума за различни рискове, включително COVID-19“ Пълните условия на застраховката и нейното покритие можете да намерите ТУК.

 

Цената е на човек в двойна стая и включва:

  • Самолетен билет София – Акаба – София на авикомпания „Ryan air” с включени летищни такси;
  • Малък салонен багаж с размери 40/20/25 см.;
  • Трансфер летище - хотел - летище;
  • 4 нощувки на база закуски и вечери в избрания от Вас хотел;
  • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” включваща COVID–19 защита с покритие до 10 000 евро за лица до 65 г. Пълните условия на застраховките можете да намерите ТУК!
  • Виза за Йордания, полага се на място при пристигане;
  • Асистанс на място от приемащата агенция;
  • Водач-преводач от фирмата организатор по време на пътуването при група от минимум 15 туристи.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - от 18 лв.;
  • Други допълнителни услуги освен описаните в програмата.
  • Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуване и съкращаване на пътуване с опция за удълване на пътуване и специални условия   „Ковид – 19“ – 6 % (за повече информация и детайли по офертата, моля да се обърнете към нашите офиси).

 

Настаняване в Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
Хотел  3* 1 079 лв. 1 439 лв.
Oryx City Hotel 4* 1 225 лв. 1 656 лв.
Marina Plaza Tala Beach Hotel 4* 1 525 лв. 2 009 лв.

 

Информация за хотелите:

Хотел 3* в Акаба/ Примерни хотели:  Al Qidra Hotel Aqaba 3* ,  Al Raad Hotel 3*

 

Oryx City Hotel 4*

Хотел Оryx City се намира на един километър от бреговете на Червено море, на 15 км. от летището в Акаба и на около 3 км. от музея на града. Хотела разполага с безплатен Wi-Fi, фитнес и СПА център с хидромасажни вани, парна баня и богато разнообразие от процедури за лице и тяло.

Всички стаи разполагат с климатик, собствен балокон и телевизор, а собствените бани са оборудвани с вана или душ и сешоар.

 

Marina Plaza Tala Bay Beach Hotel 4*

Хотел Marina Plaza се намира на брега на Червено море само на 250 метра от собственият си плаж и предлага безплатен трансфер до центъра на Акаба.

Той  разполага с модерни стаи,три басейна, спа център с разнообразни оздравителни и козметични процедури на базата на специални терапии от Мъртво море и дневни дейности като водна аеробика, йога и  анимация за деца.

Всички стаи разполагат със самостоятелен балкон, климатик и сателитна телевизия, някои  от тях  имат страничен морски изглед, а други са с изглед към басейна или  планините на Акаба.

Хотелът разполага с един основен ресторант „Solero”, където се  предлагат интернационални и местни ястия. До басейните на хотела се предлагат местни видове чай и кафе, музика на живо и наргиле.